Concursul se desfasoara zilnic, in etape de cite 2 saptamini (etapa a III-a se va desfasura de luni  18  februarie pina duminica 2 martie 2008 ). La sfirsitul fiecarei etape de concurs va fi desemnat un cistigator, care va primi din partea administratorului blogului cite o carte.
Premiul acestei etape este cartea "Roma" de Corneliu Obrascu, aparuta la editura Artefakt in anul 2006. De asemenea, in cazul unui ocupant al locului 2, cu acelasi numar de puncte ca al cistigatorului, vom oferi o colectie pe anul 2007 a revistei "Biblioteca Bucurestilor"
In fiecare zi vom lansa cite o intrebare cu trei variante de raspuns. Participantii  vor trimite zilnic cite un mail pe adresa  altmarius@weblog.ro cu varianta (sau variantele) considerate cistigatoare. Subiectul mailului: concurs.  La sfirsitul fiecarei etape, prin cumul de puncte (10 puncte raspuns corect, 5 partial corect,  0 raspuns gresit), se declara cistigatorul..
 
Intrebarea zilei:  Graiurile locale sunt extrem de bogate, iar unele cuvinte au capatat de-a lungul timpului intelesuri diferite de cele obisnuite. Ce este un bucium in graiul almajenilor?
1) Suport de lemn pentru nicovala
2) Piesa pentru gateala capului
3) Vas de lemn folosit in gospodarie
Astept mailurile pe adresa indicata; mentionati doar raspunsul corect  Eventuala corespondenta va rog sa o trimiteti separat.   Intrebarile pot avea 1, 2 sau 3 variante corecte de raspuns. Mentionarea numai partiala a raspunsurilor corecte atrage obtinerea doar a 5 puncte in ziua respectiva. Rog ca in mailurile trimise sa fie specificate sa fie trimise doar raspunsurile; eventualele comentarii, intrebari, sugestii le astept pe mailuri separate


You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X