Concursul se desfasoara zilnic, in etape de cite 2 saptamini (etapa a VI-a se va desfasura de luni  31 martie pina duminica 13 aprilie 2008). La sfirsitul fiecarei etape de concurs va fi desemnat un cistigator, care va primi din partea administratorului blogului cite o carte.
Premiul acestei etape este cartea "Venetia" de Corneliu Obrascu, aparuta la Editura Artefakt si cartea "Mascaricii"de V.S.Naipaul de la Editura Universe Publishing House.  De asemenea, vom acorda o colectie a revistei "Biblioteca Bucurestilor" pe anul 2007, oferita de editura cu acelasi nume. 
In aceasta etapa, vom introduce experimental o formula in care nu sunt indicate variante de raspuns. De asemenea, este posibil sa fie adresate doua intrebari din aceeasi tema, doar un singur raspuns corect atragind obtinerea a 5 puncte. Sistemul de joc va fi valabil doar in aceasta etapa, in functie de rezultate, administratorul optind pentru una sau alta dintre variante.   Participantii  vor trimite zilnic cite un mail pe adresa  altmarius@weblog.ro cu raspunsul considerat cistigator. Subiectul mailului: concurs.  La sfirsitul fiecarei etape, prin cumul de puncte (10 puncte raspuns corect, 5 partial corect,  0 raspuns gresit), se declara cistigatorul..
 
Intrebarea zilei:  Biserica Sf. Sofia – a treia in ordine cronologica in acel perimetru al orasului Constantinopol – a fost ridicata de arhitectii Anthemius din Tralles si Isidore din Millet, fiind inaugurata intr-o a treia zi de Craciun. Din ordinul carui imparat bizantin a fost ridicata aceasta constructie, una dintre cele mai mari biserici din epoca respectiva (are o inaltime a domului de 31 de metri) si in ce an a fost inaugurata ea?
Astept mailurile pe adresa indicata; mentionati doar raspunsul (raspunsurile) corect(e).  Eventuala corespondenta va rog sa o trimiteti separat.  Mentionarea numai partiala a raspunsurilor corecte atrage obtinerea doar a 5 puncte in ziua respectiva. Rog ca in mailurile trimise sa fie specificate sa fie trimise doar raspunsurile; eventualele comentarii, intrebari, sugestii le astept pe mailuri separate.


You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X