Concursul se desfasoara zilnic, in etape de cite 2 saptamini (etapa a VII-a se va desfasura de luni 28 aprilie pina duminica 11 mai 2008). La sfirsitul fiecarei etape de concurs va fi desemnat un cistigator, care va primi din partea administratorului blogului cite o carte.
Premiul acestei etape este cartea "Vatican" de Corneliu Obrascu, aparuta la Editura Artefakt si cartea "Mascaricii" de V.S.Naipaul de la Editura Universe Publishing House.  De asemenea, vom acorda o colectie a revistei "Biblioteca Bucurestilor" pe anul 2007, oferita de editura cu acelasi nume
In fiecare zi se va adresa cite o intrebare, cu trei variante de raspuns. Participantii pot opta pentru o varianta simpla de raspuns, sau combinata.  Se va trimite zilnic cite un mail pe adresa  altmarius@weblog.ro cu raspunsul  considerat  corect. Subiectul mailului: concurs.  La sfirsitul fiecarei etape, prin cumul de puncte (10 puncte raspuns corect, 5 partial corect,  0 raspuns gresit), se declara cistigatorul..
 
Intrebarea zilei:  Cea mai buna dintre lucrarile acestui filosof antic, contemporan cu Socrate, a fost citita in public si a fost rasplatita cu 500 de talanti. Ea se numea "Micul diacosmos", si in aceasta lucrare este enumtat faptul ca principiile lucrurilor sunt atomii si vidul; atomii coincid cu realul, iar vidul cu neantul, care nu este mai putin existent decit realul. Cine a scris in antichitate "Micul diacosmos"?
1) Democrit din Abdera
2) Leucip
3) Epicur
 
Astept mailurile pe adresa indicata; mentionati doar raspunsul corect  Eventuala corespondenta va rog sa o trimiteti separat.   Intrebarile pot avea 1, 2 sau 3 variante corecte de raspuns. Mentionarea numai partiala a raspunsurilor corecte atrage obtinerea doar a 5 puncte in ziua respectiva. Rog ca in mailurile trimise sa fie specificate sa fie trimise doar raspunsurile; eventualele comentarii, intrebari, sugestii le astept pe mailuri separate.


You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X