Au raspuns corect la intrebarea de ieri urmatorii useri : ioanmuntean, zimbrulcarpatin, norocelpopa2006, jenniord. Raspuns corect: Averroes   Ordinea clasamentului:
 
1. zimbrulcarpatin 70 p.
2. ioan muntean 70 p.
3. jenniord 70 p.
4. norocelpopa2006 70 p.
5. Lavinia 40 p.
6. Bogdan 30 p.
7. cristina2 30 p.
8. xyz  10 p.
 
Concursul se desfasoara zilnic, in etape de cite 2 saptamini (etapa a XI-a se va desfasura de luni 23 iunie pina joi 3 iulie  2008). La sfirsitul fiecarei etape de concurs va fi desemnat un cistigator, care va primi din partea administratorului blogului cite o carte.
Premiile acestei etape sunt: "Lordul Ormont si iubita sa Aminta" de George Meredith, aparuta la editura Aldo Press si oferita de altmarius,  si "La drum cu un inger" de George Peagu, aparuta la Editura Perpessicius.   
In fiecare zi se va adresa cite o intrebare, cu trei variante de raspuns. Participantii pot opta pentru o varianta simpla de raspuns, sau combinata.  Se va trimite zilnic cite un mail pe adresa  altmarius@weblog.ro cu raspunsul  considerat  corect. Subiectul mailului: concurs.  La sfirsitul fiecarei etape, prin cumul de puncte (10 puncte raspuns corect, 5 partial corect,  0 raspuns gresit), se declara cistigatorul.. Incepind cu aceasta etapa, vom publica raspunsul a doua zi, simultan cu lansarea noii intrebari.
 
Intrebarea zilei:   Carui dramaturg antic apartine afirmatia: "Nu uita ca Dreptatea, trecind pe linga tine, nu te va lovi in ficat, si nici pe ceilalti muritori nedrepti. Ea va pasi in tacere, cu pasul domol, si il va prinde pe cel rau cind il va intilni"?
1) Euripide
2) Eschil
3) Sofocle
 
Astept mailurile pe adresa indicata; mentionati doar raspunsul corect  Eventuala corespondenta va rog sa o trimiteti separat.   Intrebarile pot avea 1, 2 sau 3 variante corecte de raspuns. Mentionarea numai partiala a raspunsurilor corecte atrage obtinerea doar a 5 puncte in ziua respectiva. Rog ca in mailurile trimise sa fie specificate sa fie trimise doar raspunsurile; eventualele comentarii, intrebari, sugestii le astept separat.
Mentionam ca o data cu incheierea acestei etape, concursul nostru va lua o pauza. zic eu, binemeritata. Este vacanta, si lumea este mai putin dornica sa participe la concursuri foarte grele si cu o miza destul de mica, ci in mod absolut normal, doreste sa se destinda dupa un an din multe puncte de vedere foarte dificil. Vom reveni cu acest concurs – daca Domnul ne-o va permite – o data cu scolile: adica la 15 septembrie. Pina atunci, tuturor celor care au participat la aceasta incercare culturala, le urez Vacanta Placuta, si sa ne revedem sanatosi la toamna.


You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X