Fragmente dintr-un articol aparut in "Viata romaneasca", Bucuresti, 2007, nr. 11, pag. 120-122, sub semnatura lui Nicolae Prelipceanu.
 
…Petre Stoica a plecat la Jimbolia pentru a inteneia o fundatie culturala, romano-germana, care-i poarta numele de la inceputuri> Primaria din Jimbolia, prin primarul de-atinci, Mircea Romanu, i-a oferit o casa banateana cu mai multe camere, in care comotilr lui Petre Stoica, bibliotecxa si colectiile de ziare si revista, dar si colectiile de medalii si carti postale, si-au gasit locul firesc, fiind accesibile publicului. Inca de atunci, din deceniu trecut, poetul mi-a spus ca are vizitatori interesati de cartile si publicatiile sale periodice – chiar si studenti de la Timisoara.
…Primarul de acum, dl. Kapa Gabor, este un mare sprijinitor al ideilor lui Petre Stoica, si astfel se face, ca dupa trei ani de eforturi, poetul, unul dintre cei mai mari ai literaturii noastre actuale, si-a putut vedea visul cu ochii: la 14 septembrie [2007], s-a deschis Muzeul Presei "Sever Bocu". La inaugurare au fost de fata mai ales admiratori si prieteni ai poetului din Timisoara si din localitate, dar si o mina de oameni veniti de la Resita sau Bucuresti: Cornel Ungureanu, Marcel Tolcea, Pia Branzeu, Nicolae Sarbu.
… Trebuie spus ca Ptere Stoica este un impatimit al presei, colectionar de ziare si reviste din timpurile inceputurilor presei romanesti, nu doar ale celei din Banat, si pina azi.


You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X