Sfanta Scriptura ne povesteste despre poporul israelitilor, ocrotiti de Dumnezeu, care au fost atacati de catre un neam razboinic si crud. Cele doua armate stateau fata in fata asteptand lupta. Dintre filisteni – caci asa se numeau dusmanii israelitilor – a iesit un luptator cum nimeni nu mai vazuse, un adevarat urias, cu o sulita imensa in mana, cu platosa si scut, si cu un coif de arama. Numele sau era goliat – uriasul neinvins. Si Goliat a inceput sa strige la ostenii israeliti, infricosati deja de statura lui impunatoare:

 

- Hei, fricosilor, alegeti un barbat adevarat dintre voi si sa vina acela sa se lupte cu mine! De ma va dobora, noi toti vom fi invinsi si va vom lasa in pace. Dar daca eu il voi invinge, atunci veti fi robii nostri si ne veti sluji noua! Haideti, lasilor, nu are nimeni curaj?

 

Dar nici unul nu cuteza sa iasa in fata si sa se lupte cu monstrul acela.

 

David vrea sa lupte singur

 

 

David, un tanar simplu si credincios, veni chiar atunci in tabara israelitilor, la fratii sai mai mari. El era pastor si pazea in fiecare zi oile tatalui sau, iar atunci cand vreun animal salbatic ataca turma, David nu se pierdea cu firea, ci azvarlea pietre cu prastia sa pana ce alunga fiara. Era, insa, prea tanar pentru lupta si de aceea nu era inca soldat. Dar auzind David botjocurile lui Goliat, a iesit in fata armatei pentru a se lupta cu el.

 

Vazandu-l atat de tanar si fara arme Goliat il privi cu dispret si ii striga:

 

- Cum indraznesti sa vii sa te lupti cu mine, pastorule? Te vad cu un toiag si cu pietre in desaga, ce crezi ca eu sunt caine, sa ma alungi astfel?

 

- Esti mai rau decat un caine, om rau si fara credinta, i-a raspuns David. Tu vii impotriva mea si a neamului meu cu razboi, dar Dumnezeu este de partea mea si eu te voi birui!

 

Lupta incepe !

 

 

Amandoi s-au repezit unul spre celalalt, Goliat ridicand amenintator lancea sa, gata sa-l sfarame pe micul David dintr-o lovitura. Dar acesta nu s-a sperit si iute si-a scos din traista prastia sa ce o purta mereu la camp, insfaca o piatra si invartind cu putere prastia deasupra capului sau, slobozi dintr-o data piatra, care zburand il lovi pe Goliat drept in frunte.

 

 

David invinge

 

Uriasul s-a prabusit dintr-o data, fara suflare, la picioarele lui David. Uimiti, filistenii au fugit care incotro, temandu-se de israelitii care acum strigau de bucurie. David a avut curaj si incredere in ajutorul lui Dumnezeu. Chiar daca Goliat era un razboinic puternic si viteaz, tanarul David l-a biruit, caci dreptatea era de partea sa, fiindca"Dumnezeu sta impotriva celor mandri, iar celor smeriti le da har!"

 

 You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X