Va propunem un concurs de cultura generala, care va prelua titulatura concursului organizat de Radio Romania Cultural in perioada 1 iulie 1997 – 1 noiembrie 2005, la care am avut si eu placerea si onoarea de a colabora intre anii 2003 si 2005. Spre deosebire de concursul radiofonic, acesta va tine timp de o luna incheiata, se va desfasura pe blogul altmarius, in fiecare zi (afara de simbata si duminica) intre orele 0 si 24, si va acorda doua tipuri de premii: un premiu pentru cel mai bun concurent si un alt premiu de fidelitate. Sponsorii acestui concurs sunt deocamdata editurile Cartier, Compania si Jurnalul National (Biblioteca pentru toti),  dar speram ca, in timp, sa adaugam si alti sponsori acestui concurs.
Primul raspuns corect va fi punctat cu 10 puncte; urmatoarele cu cite 5 puncte Raspunsurile pot fi date doar prin comentarii la insemnarea de concurs. Orice comentarii care nu au legatura cu concursul vor fi sterse. De asemenea, va rugam sa nu mai oferiti amanunte asupra raspunsului posibil, pentru a nu influenta restul competitorilor.. Pentru lamuriri suplimentare puteti folosi adresa de mail atasata acestui blog:
altmarius@weblog.ro
Cartile pe care le vom oferi in aceasta luna: "Teorema Papagalului" de Denis Guedj la editura Cartier, si "Maitreyi" de Mircea Eliade  in Biblioteca pentru toti / Jurnalul National.
Si iata intrebarea, la care va rugam sa indicati varianta corecta: 
 
20. Care filosof politic a devenit primul secretar de stat al SUA in anul 1789?
a. George Washington
b. Thomas Jefferson
c. John Adams
d. Benjamin Franklin
 
Asteptam raspunsurile dumneavoastra in tot cursul acestei zile (pina la ora 24), miine dimineata urmind sa publicam raspunsul corect 
 Raspuns 19.: G.S.Hall
150 puncte: Johnny Em;
100 puncte: atelocin; 
95 puncte:   zimbrul carpatin
85 puncte:  misha2mani;
70 puncte:  floris;
25 puncte:  Denisa Toma, cro-magnon;
20 puncte:  Iuliana Spirea, cristina;
15 puncte:  credo;
10 puncte:  Calin;
5 puncte: agrosex


You must be logged in to post a comment.

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X